LIna Hermansson

Vi har alla varit där. ”Det-är-jättemånga-som-ringer-om-det-här-fällan”. Övriga organisationen möter din frustration med ett ljummet ”Hur många är många?

Men om vi tänker efter:

Sanningen är att merparten av den information som du kan samla in om era kunders kontakter till er inte säger särskilt mycket innan du har ställt den mot något annat. Att slå samman datan ni samlar in i kundservice med annan data som ert företag samlar in om era kunder gör att du kan börja leverera insikter till resten av företaget som inte bara belyser era utmaningar inom kundservice utan hela företags utmaningar.

Vad & hur presenter du?

Alla vet att det är lätt att ge en missvisande bild med statistik. Därför är det viktigt att du presenterar dina insikter på ett sätt som är enkelt att ta till sig. Att klä på er statistik med saker som faktiska kronor gör den levande och ökar medvetandet hos mottagaren.

Vilken ledningsgrupp skulle inte vilja veta exempelvis följande:

Och med kunskap om ovanstående:

För vem?

Vi vet att det finns en enorm kraft i er kundservicedata om den används på rätt sätt. Se till att hitta forumen där den kan presenteras för personer som har mandat att förändra. Vi hoppas att 2021 är året som ännu fler kundservicechefer får flytta in i ledningsgrupperna!

Vi hör orden Big data och BI-verktyg hos nästan alla våra kunder. Datan finns där, verktygen finns där, men det är vad du GÖR med informationen som skapar en skillnad. Prata med någon av våra duktiga konsulter för att höra om hur de skapat värde för företag genom att använ Hur mycket är mycket? – Några tankar kring kundärendeanalys och big data da data smart!

Lina Hermansson